Mobil3

Skapa effekter med Chalk Paint™

Tack vare de fantastiska egenskaperna, mångsidigheten och flexibiliteten hos Annie Sloan Chalk Paint™så är det färgen du använder när du vill skapa intressanta effekter. Bara färgen som den är, inga extra burkar att köpa och hålla reda på, inget som ska tillsättas. Bara Chalk Paint™ med oändliga möjligheter. Härligt eller hur! 

Med Chalk Paint kulörer Honfleur, Barcelona Orange, Arles & Primer Red skapar du effekt som rost.

Rosteffekt med Honfleur, Arles och Primer Red.

Rosteffekter är omtyckta, de passar för betong ute och inne. Annat kan också rostas till, varför inte en rostig bordsskiva!

Skapa rosteffekter på betong är enkelt och jätteroligt! Låt dina betongalster få härlig patina med hjälp av färg.

Rosteffekt steg för steg...

Olika kulörer kan användas för rost i olika stadier: Bruna Honfleur är en bra bas. Tillsätt Barcelona Orange eller Arles. Kanske lite Primer Red för rödare rost. "Slarvblanda", d.v.s. lägg upp de olika kulörerna på ett fat och låt borsten eller svampen "hämta upp" de olika kulörerna så att ditt projekt får levande skiftningar. När du målar på detta sättet så gör det inget att du går "fram och tillbaka" i färgen, det är bara bra att du nästan "målar färgen torr", på så sätt får du en struktur nästan som rostflagor.

Ärgad koppar med Provence och Florence.

Betongföremål som får en effekt som ärgat är vackert. Färg och vax ger naturtrogna och effektfulla skiftningar. 

Effekt som ärgad koppar - steg för steg

Se dig omkring och inspireras av koppartak på kyrkor och andra byggnader. Ofta ser man en mörk grund, koppar som blivit matt med åren. Den kan skapas med Honfleur med lite rött i, Primer Red t.ex. Det ärgade kan förstås vara helt turkosfärgat, mixa Provence och Florence för den effekt du vill få. Ett tips är att använda Old Ochre när du ljusar upp det turkos till mer turkosgrönt. 
"Slarvblanda", d.v.s. lägg upp de olika kulörerna på ett fat och låt borsten eller svampen "hämta upp" de olika kulörerna så att ditt projekt får levande skiftningar. När du målar på detta sättet så gör det inget att du går "fram och tillbaka" i färgen, det är bara bra att du nästan "målar färgen torr".

Betongeffekt.

Du kan skapa en känsla av betong på väggar, bordsskivor och inredningsdetaljer. Du kan totalt förvandla "något trist", t.o.m. gamla plastkrukor kan få "tyngd"!

Med Chalk Paint kulörer Honfleur, Barcelona Orange, Arles & Primer Red skapar du effekt som rost. Använd de grå kulörerna Paris Grey & French Linen för betongeffekt

Betongeffekt - steg för steg.

Välj vilka kulörer du tycker att din betongeffekt få. Paris Grey och French Linen är bra att börja med sedan kan det gå mot ljusare med t.ex. Country Grey i eller med vita Old White. "Slarvblanda", d.v.s. lägg upp de olika kulörerna på ett fat och låt borsten eller svampen "hämta upp" de olika kulörerna så att ditt projekt får levande skiftningar. När du målar på detta sättet så gör det inget att du går "fram och tillbaka" i färgen, det är bara bra att du nästan "målar färgen torr".

monicasbutik.se tar emot dig när du handlar här på betongfärgat. Butiken är väletablerad, känd för sitt vänliga engagemang och sina snabba leveranser. Välkommen!

Monicas Butik finns också att besöka för inspiration, tips och råd om all slags målning. med Chalk Paint™ Tills vidare stängt p.g.a. Coronapandemin men du kan alltid kontakta mig.

monica@monicalehrbacker.se
0346-10401
Eftra Heden 709
311 96 Heberg